GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

Pawn Hakkında Güncel Yardım Talepleri

Başlatan Xochiquetzal, 28 Kasım 2017, 11:14:57

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Xochiquetzal

Arkadaşlar öncelikle merhaba, pawn ögrenmek için bir modu kurcalıyorum fakat sürekli bir takım sorunlarla karşılaşıyorum güncel olarak cözdüğüm ve cözemediğim bütün sorunları buraya yazıcam yardımcı olursanız sevinirim.

1- Her yerini editlememe rağmen ve tek tek her satiri kontrol etmeme rağmen bazı komutlarda sunucunun adını (RAGE RP) olarak görüyorum bunu nereden değiştiricem? [Öğrendim - Düzelttim]

2- Moddaki yiyecek içecek isemek bar'ının yerini nasıl değistiricem ? [Öğrendim - Düzelttim]

3- Modun içerisinde bir takım maplar mevcut onlari nasıl kaldırıcam ? [Öğrendim - Düzelttim]

4- Araçlar kime veya hangi oluşuma ait göremiyordum. [Öğrendim - Düzelttim]

5- Herşeye araç ekleyebiliyodum mesleklere ekleyemiyodum. [Öğrendim - Düzelttim]

6- Binalara interior ekleyemiyorum. (Dinamik sistemde yok) [Öğrendim - Düzelttim]

7- Oyundaki galeri sistemini yanlışıkla bozdum araçlar gözükmüyor nasıl düzeltebilirim.. [Öğrendim - Düzelttim]

8- /motor komutu yazınca çalışmak yerine her defasında durduruyor.. [Öğrendim - Düzelttim]

YAPAMADIKLARIM

1- Haritadaki butun objeleri kaldirmama rağmen benzin istanyonlarinda Petrol ofisinin reklamları var onları kaldıramıyorum nasıl kaldırabilirim.

2- Mod'daki kayıt olma sistemi hoşuma gitmiyo bunu nasıl degiştirebilirim..

Bunları duzeltebilecek arkadaşlara TeamViewer'da verebilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

Son düzenlenme: 02 Aralık 2017, 14:16:44 Xochiquetzal
Facebook: /ozden.komurcu
Instagram: @ozdenkomurcu

Dyternal

5 e yardım edeyim. Modu aç CTRL + F yap. CreateObject arat çıkmazsa CreateDynamicObject arat çıkanların hepsini sil.

Jawié

1 - "Rage" adını arat, tek tek değiştir. CTRL+F ile arayabilirsin.
2 - Textdraw editör kullanarak tek tek koordinatlarını almalısın ve barların koordinatını güncellemelisin.
4 - Bunun için ilk önce modun kayıt sistemi neyse onu öğrenmen gerekiyor. MySQL, dini veya Y_INI temelde tercih edilen kayıt sistemleri.
5 - Bunu yapabilmen için tahmin gücünün yüksek olması lazım. Obje idlerini öğren, tek tek arat ve dene - yanıl yöntemi ile kaldır ekle yap.

Üçüncüyü cevaplayamayacağım. Modunu göremediğim için bunu cevaplamam pek doğru olmaz.

pag

Kardesim pawnoya yeni basladiysan sana tavsiyem daha basit modlarla basla o seni zorlar.

Jawié

Alıntı yapılan: Jugareth - 28 Kasım 2017, 19:06:38

Alıntı yapılan: Jawié - 28 Kasım 2017, 19:02:03

2 - Textdraw editör kullanarak tek tek koordinatlarını almalısın ve barların koordinatını güncellemelisin.
4 - Bunun için ilk önce modun kayıt sistemi neyse onu öğrenmen gerekiyor. MySQL, dini veya Y_INI temelde tercih edilen kayıt sistemleri.
5 - Bunu yapabilmen için tahmin gücünün yüksek olması lazım. Obje idlerini öğren, tek tek arat ve dene - yanıl yöntemi ile kaldır ekle yap.

Üçüncüyü cevaplayamayacağım. Modunu göremediğim için bunu cevaplamam pek doğru olmaz.

1. Rage adını arattığımda hiçbirşey çıkmıyor..
2. Kayit sistemini nasil bulucam?
3. Mod'um Rage RPG
4. Idleri nerden ögrenicem? Direk objeleru bulup silemiyormuyum..

Kafamda deli sorular 😂

1 - Modda "rage" kelimesini arattığında bir şey çıkmıyorsa include ile gömülmüş olabilir.
2 - Modun başında genellikle moda gömülen "include" yazılı olur. #include <a_mysql>, #include <dini> vs.
3 - Dediğim gibi, modu daha önce incelemedim. Şu anda inceleyemem.
4 - Direkt objeleri bulup silemiyorsun. Sen iyisi mi map editor kullan. Kodları tek tek map editorden yükle, yükledikten sonra objenin koordinatlarına ışınlanıp tek tek incele. Bundan daha iyisini yapamazsın.

pag

Rage yazisinin  her harfi farkli renkse aratmada gozukmeyebilir.

pag

Alıntı yapılan: Jugareth - 28 Kasım 2017, 20:42:11

Alıntı yapılan: FeelsBadMan - 28 Kasım 2017, 19:57:09

Rage yazisinin  her harfi farkli renkse aratmada gozukmeyebilir.

Oyunun içinde tek renk nasıl bulacam peki bunu ?

Hex kodu kullaniyorsa bulman zor fakat pawnoya RP) diye aratmayi denermisin?

Xochiquetzal

Alıntı yapılan: STaRDuST10 - 28 Kasım 2017, 16:31:55

5 e yardım edeyim. Modu aç CTRL + F yap. CreateObject arat çıkmazsa CreateDynamicObject arat çıkanların hepsini sil.

Iki komut'uda arattım ikisindede çıktı teşekkürler sorunu çözdüm.

Xochiquetzal

Alıntı yapılan: Jawié - 28 Kasım 2017, 19:02:03

1- [RAGE] Sorununu hallettim..
2- Textraw editör bilgisi çok işime yaradı teşekkürler.
3- Obje silmek için pawn'dan CreateObject ve CreateDynamicObject'i aratarak bulup sildim.

1- Sunucunun kayıt sistemini hala öğrenemedim ve bu sistemi nasıl değiştireceğimi bilmiyorum.

Xochiquetzal

Çözemediğim yeni sorunlar gelmiştir.
KONU TEKRARDAN GUNCEL.!

Pablo

Alıntı yapılan: Xochiquetzal - 28 Kasım 2017, 11:14:57

Arkadaşlar öncelikle merhaba, pawn ögrenmek için bir modu kurcalıyorum fakat sürekli bir takım sorunlarla karşılaşıyorum güncel olarak cözdüğüm ve cözemediğim bütün sorunları buraya yazıcam yardımcı olursanız sevinirim.

1- Her yerini editlememe rağmen ve tek tek her satiri kontrol etmeme rağmen bazı komutlarda sunucunun adını (RAGE RP) olarak görüyorum bunu nereden değiştiricem? [Öğrendim - Düzelttim]

2- Moddaki yiyecek içecek isemek bar'ının yerini nasıl değistiricem ? [Öğrendim - Düzelttim]

3- Modun içerisinde bir takım maplar mevcut onlari nasıl kaldırıcam ? [Öğrendim - Düzelttim]

5- Herşeye araç ekleyebiliyodum mesleklere ekleyemiyodum. [Öğrendim - Düzelttim]

YAPAMADIKLARIM

1- Binalara interior ekleyemiyorum. (Dinamik sistemde yok)

2- /motor komutunu yazınca çalıştırmak yerine her defasında durduruyor..

3- Mod'daki kayıt olma sistemi hoşuma gitmiyo bunu nasıl degiştirebilirim..

4- Oyundaki galeri sistemini yanlışıkla bozdum araçlar gözükmüyor nasıl düzeltebilirim..

Bunları duzeltebilecek arkadaşlara TeamViewer'da verebilirim şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

Evsistemi  modu kullanın belki işinize yarayabilir.
https://www.pawnoturk.com/forum/mod-galerisi/evsistemi(mod-alintidir)/msg19223/#msg19223
Son düzenlenme: 30 Kasım 2017, 12:26:03 ByGold
Alıntı

Pawnotürk Üyesi 2017-2020

Xochiquetzal

Alıntı yapılan: ByGold - 30 Kasım 2017, 12:21:45

Alıntı yapılan: Xochiquetzal - 28 Kasım 2017, 11:14:57

YAPAMADIKLARIM

1- Binalara interior ekleyemiyorum. (Dinamik sistemde yok)

2- /motor komutunu yazınca çalıştırmak yerine her defasında durduruyor..

3- Mod'daki kayıt olma sistemi hoşuma gitmiyo bunu nasıl degiştirebilirim..

4- Oyundaki galeri sistemini yanlışıkla bozdum araçlar gözükmüyor nasıl düzeltebilirim..

bu modu kullanın işinize yarayabilir.
https://www.pawnoturk.com/forum/mod-galerisi/evsistemi(mod-alintidir)/msg19223/#msg19223

Moddaki çoğu hatayı cözdüm ve çok dinamik bir mod o yüzden değiştirmek istemiyorum yinede teşekkürler.

Konu tekrardan güncel bazı sorunlar giderilememiştir..

Kiproo

1-) Mod hera modu yanlış hatırlamıyosam "/binaolustur" "/binaduzenle" komutlarıyla İnterioru oluşturuyorduk.

Xochiquetzal

Alıntı yapılan: Xravy - 30 Kasım 2017, 20:15:57

1-) Mod hera modu yanlış hatırlamıyosam "/binaolustur" "/binaduzenle" komutlarıyla İnterioru oluşturuyorduk.

/createentrance ile bina oluşturup /editentrance ile düzeltme yaptığımda örnek; /editentrance (id) interior oyun karakterim neredeyse interior girişini/çıkışını oraya yapıyor..
/gotopos ile interior ayarlamaya kalktığımda ise sadece ls/sf/lv kordinatlari girebiliyorum hiçbir türlü intlere ne girebiliyorum ne ayarlayabiliyorum nede görebiliyorum..

Xochiquetzal