Sayın aklına gelirse yada tanıdığı sunucu açarsa gelip bakınan onun dışında GtaMultiye hiç girmeyen üyeler :elsalla: ,
Sampın son durumu ile ilgili fikirlerinizi merak ediyorum. Daha ne kadar devam ediceğiyle ilgili ilerigörüşlerinizi okumak istiyorum.
içerisinde oyuncu bulunan her platform devam ettirilebilir. samp hiçbir zaman bitmeyecek, şuan bitse 5 yıl sonra eskileri özleyen ve eskiden samp oynayan zengin birisi aynı metin2 sunucu reklamları gibi reklam basıp sunucu açar.
bu platformun sahibi, sampın geliştirici ekibinin en kıdemli üyesi sayın saygıdeğer full stack developer krips je olduğu sürece sırtımız yere gelmez.
Alıntı yapılan: deksdeveloper - 30 Haziran 2025, 23:27:38sampın geliştirici ekibinin en kıdemli üyesi sayın saygıdeğer full stack developer krips je olduğu sürece sırtımız yere gelmez.
racon bitmiştir
samp zaten z roleplayde devam ediyor
@DracDonix
Zombi modunda yıllar boyu devam eder.
Alıntı yapılan: mtb - 01 Temmuz 2025, 00:28:11samp zaten z roleplayde devam ediyor @DracDonix
Alıntı yapılan: Backup - 01 Temmuz 2025, 07:59:54Zombi modunda yıllar boyu devam eder.
farklı konsept ve farklı işler ile kitlenin cezbedilmesi gerekmekte. insanların rage, fivem, alt:v gibi gibi yerlere geçmesi "yeni teknolojiler" başlığı altında olmakta. diyeceklerim bu kadar Z:RP
Alıntı yapılan: DracDonix - 01 Temmuz 2025, 11:34:31Alıntı yapılan: mtb - 01 Temmuz 2025, 00:28:11samp zaten z roleplayde devam ediyor @DracDonix
Alıntı yapılan: Backup - 01 Temmuz 2025, 07:59:54Zombi modunda yıllar boyu devam eder.
farklı konsept ve farklı işler ile kitlenin cezbedilmesi gerekmekte. insanların rage, fivem, alt:v gibi gibi yerlere geçmesi "yeni teknolojiler" başlığı altında olmakta. diyeceklerim bu kadar Z:RP
Kitle mi ? Kaldı mı öyle bir şey ? Tek amacı pc basında os1 çekip blasthk dan indirdiği hileler ile sunuculara dadanan oeler haricinde samp yi adam akıllı oynayan çok az kişi vardır tr de. O da 2-3 sunucuya anca yeter.
San Andreas Multiplayer kaldığı yerden devam edecek. 2017'de aynısını demiştik, 2019-2020'de de demiştik, 2023'te de demiştik ancak hala ve hala kendini ayakta tutuyor ve bu bitmeyecek, sonsuz bir döngü olarak devam edecek. Türkiye'de bitse de yabancı sunucularda halen devam ediyor.
X adlı 16 yaşını yeni tamamlamış çocuğun yaptığı yorum az çok doğru :D Bizim gibiler olmasa bu millet nasıl bir şeyler öğrenecek? Meslektaşlarıma saygım sonsuzdur ve bu platformda yararlı konular paylaşıldığı sürece, inan bana, bu platform 2030'a kadar devam eder. Çünkü bizler yaşlandıkça, unutmayın, bizden küçükler de bizimle birlikte büyüyor ve burayı yeni yeni keşfediyorlar.
Yorumumu bir cümle ile bitirmek istiyorum, Burası bir neslin değil, birçok neslin ortak mirasıdır. :)
.
Bitroast comeback lazım bu platforma aciliyet yuksek :serefe:
Yorumlarda bulunan eleman, kendisini öve öve bitirememiş. Daha bu sene platformda boy göstermiş, Flexman denilen "teröristin" yanına sığınmış, küçük yaşta bir arkadaşımız... Bu platformun en iyilerinin kim olduğunu, eski SA:MP oyuncuları zaten biliyor. Bu platformun ölmesinin temel sebebi Flexman'dır. Kimseye sunucu açtırmayan, insanları platformdan toksikleyip uzaklaştıran ve RAGE:MP'de Nervous tarafından kıçına tekme yediği için yalnızca SA:MP gibi bir yerde barınabilen bir ittir kendisi. Flexman bu platformdan s*ktirip gitse, bu platform yeniden ayağa kalkar.
Eminim ki o Flexman'ın iti de bana laf atmaya çalışacaktır. Onlara şu cevabı vermekten onur duyarım:
Kendini lider sananlar, arkasına topladığı it sürüsünü ordu zanneder.
(https://www.upload.ee/image/18406767/kR_PSiF_a.png)
Alıntı yapılan: favdrizz - 31 Temmuz 2025, 11:44:25Yorumlarda bulunan eleman, kendisini öve öve bitirememiş. Daha bu sene platformda boy göstermiş, Flexman denilen "teröristin" yanına sığınmış, küçük yaşta bir arkadaşımız... Bu platformun en iyilerinin kim olduğunu, eski SA:MP oyuncuları zaten biliyor. Bu platformun ölmesinin temel sebebi Flexman'dır. Kimseye sunucu açtırmayan, insanları platformdan toksikleyip uzaklaştıran ve RAGE:MP'de Nervous tarafından kıçına tekme yediği için yalnızca SA:MP gibi bir yerde barınabilen bir ittir kendisi. Flexman bu platformdan s*ktirip gitse, bu platform yeniden ayağa kalkar.
Eminim ki o Flexman'ın iti de bana laf atmaya çalışacaktır. Onlara şu cevabı vermekten onur duyarım:
Kendini lider sananlar, arkasına topladığı it sürüsünü ordu zanneder.
(https://www.upload.ee/image/18406767/kR_PSiF_a.png)
TR PANEL üzerinden üstüme gelinmeye çalışılmış. Masaüstümdeki bir simgeye bakıp "vuracak yer" aramak, ancak hiçbir şey üretmeyen, başkasının emeğine laf atarak tatmin olan insanlar tarafından yapılır.
Bahsettiğiniz "TR PANEL" yıllar önce bireysel olarak geliştirmeye başladığım bir projeydi. Kullanmak için değil, satılabilir hale getirmek için uğraştım. O dönemde bu fikre kimse kafa bile yormazken, şimdi 2025 yılındayız ve eline bilgisayar geçen her 13 yaşındaki çocuk "panel yapıyorum" diye dolanıyor. Zamanında düşündüğüm şeyin bugün neredeyse standart hale gelmesi, ne kadar önden gittiğimin çok net bir göstergesidir.
Şunu da net yazayım: Bu yorumu yapan dahil, bugün bu platformda "etik" pozlarında dolaşan birçok kişi geçmişte insanların IP'sini topladı, ailelerine ulaştı, oyuncu bilgileriyle tehdit etti. Bu gerçekleri saklamaya çalışan sizlersiniz, ben değilim. Bana karakter dersi verecek son kişiler sizsiniz.
Ayrıca "küçük yaşta bir arkadaşımız" diyerek imalı şekilde küçümsemeye çalıştığınız kişi 24 yaşında, evli, kendi işini yapan bir birey. Kendi hayatınızda ne başardınız da başkalarının yaşına laf atıyorsunuz? Büyüklük yaştan değil, kafadandır. Ama anladığım kadarıyla sizin kafa hhalen 2016'larda takılı kalmış.
Flexman konusuna gelirsek... "Flexman bu platformdan gitse, platform yeniden ayağa kalkar" diyerek gerçekten komik duruma düşmüşsün. Çünkü 2025 yılındayız ve URP, halen SA:MP'ta ayakta kalan, tek dikkat çeken ciddi RP sunucusu ve sadece RP konsepti olmaktan bile çıktı daha ileri seviyeye taşıyor kendini. Flexman olmasaydı, URP bu noktaya gelemezdi. Evet bunu kabüllenmeliyiz, SA:MP'ın kitlesi artık büyüdü, zaman değişti. Ama bu kitlenin son yıllarda izlediği tek kaliteli yapı yine Flexman ve bizlerin elinden çıkan URP oldu. Bunu istemeyen, kabul edemeyen kıskanır. Siz de onu yapıyorsunuz.
U-Roleplay yönetiminin yaptığı her şeyin bir duruşu, disiplini ve vizyonu var. Sizin gibi kime ne yaptığınız belirsiz insanların "Flexman gitsin platform düzelir" şeklindeki hezeyanları, sadece kendi başarısızlığınızı örtme çabası.
Kick platformunda gözünüzün önünde yazıyorum herşeyi ben. canlı yayınlar açıyorum, satır satır ne yaptığımı gösteriyorum ki belki sizlere de bir şeyler öğretir diye. En azından bazıları gibi tırnak içinde "developer" yazıp geçmiyorum. Kopyala yapıştırla, CTRL+C ve CTRL+V ile developer olunmaz. Ben bu platforma sonradan gelmiş biri değilim. 2012'den beri buradayım. Sen daha yeni yeni ayaklarınla yürümenin yollarını ararken, ben Python da import socket, import threading, import requests gibi gibi modüllerle uğraşıyor, veri çekmeye, veri işlemeye kafa yoruyordum.
Ben bu yola hiçbir şeyi hazır bulmadan başladım. Ne bir rehberim vardı, ne elimden tutan biri. Komut satırı karanlığında sabahlayarak, her hatayı sindirerek, taş üstüne taş koyarak geldim bu noktaya. Bugün hâlâ yazılımda emin adımlar atıyorsam, sebebi geçmişte gösterdiğim dirayet ve disiplin. Bu yolu nasıl geldiğimi sizin düşünce seviyenizle anlamanızı beklemiyorum. Çünkü o kadarını düşünmek, ciddi bir bilinç gerektirir.
Son olarak şunu unutmayın: Ben kimseye kendimi anlatma çabasında değilim. Ama ismini yıldızla süsleyip kendini bir şey sananlara gerçekleri hatırlatmak bazen gerekir. Karakter sorgulamadan önce, dönüp kendinize bakın. Sonra belki sessiz kalırsınız. Gerçekler ağırdır, herkes taşıyamaz.
Unknown nickiyle SA:MP başladım ve hala buradayım, maziyi özleyen çoğu kişide burada. İstemci kapatılmadığı sürece oynanır.
gene başladılar
samp tr kavgalarını gördükçe
Pekâlâ. Hâlâ "24 yaşındayım, evliyim" gibi komik söylemlerle insanlara hayatın hakkında yalan söylemen, trajikomik olmanın ötesinde gülünç bir hâl alıyor. :kahkaha:
Gerçekten de bu kadar basit yalanlara sığınmak, karakterinin ne kadar zayıf, kişiliğinin ne kadar içi boş olduğunu gözler önüne seriyor. Madem o kadar iddialısın, çık da doğru düzgün bir geçmiş koy ortaya. Ama sen hâlâ insanlara sahte bir kimlikle rol kesiyorsun; birazcık kendin ol da nasıl bir bok olduğunu herkes görsün. Maskeni düşürmek bu kadar mı zor senin için?
Şimdi gelelim asıl meseleye. Bahsi geçen "Flexman" ve onun etrafına toplanmış zavallı tayfanın, geçmişte çocuk p**nosu içeren arşivlere sahip olduklarına ve bu içerikleri anonim mecralarda yayma ya da satma gibi iğrenç girişimlerde bulunduklarına dair sohbet ekran görüntüleri de mevcuttu. Bu tür şeyler şaka kaldırmaz. Tabii bunları bilmemen normal; çünkü ya bilmeyecek kadar uzaksın ya da bilip de sesini çıkaramayacak kadar korkak.
Yani ortada bir gerçek var: Böyle bir lekenin bu kadar ciddiyetle konuşuluyor olması bile, bu şahsın çevresinin ne kadar it dolu olduğunu açıkça gösteriyor. Sen ise hâlâ gelip bu isimleri savunacak cesareti kendinde buluyorsan, ya aynı çukurdasın ya da oraya düşmeye meyillisin.
SAMP platformunda bir dönem "SAMP Senatosu" adı altında organize edilmiş, o dönem platformun gerçek sahiplerinin yer aldığı bir Discord sunucusu vardı.
Şimdi çıkıp "SAMP Senatosu da ne?" diyeceksin, çünkü zaten senin devrin bile değil o. O ortamı bilenler, kimlerin ne mal olduğunu çok iyi bilir. Senin ise yaptığın tek şey, sürekli 2012 masallarını anlatıp "ben şöyle zorluklar çektim, böyle mücadele ettim" diye insanları keklemek. Ne kadar da bayat bir senaryo... :kahkaha: Oysa platformda kaç kez ismini değiştirdiğini, hangi sunucularda sığıntı gibi barınmaya çalıştığını illa ki bilen vardır, üzerine çok fazla düşmüyorum. Kimin kimden korkup kullanıcı adını değiştirdiği, hangi gruplardan tekmeyi yedikten sonra "ben zaten çıkacaktım" ayağına yattığını da biliyoruz. Dik duruyorsun ama geçmişin biat etmenle dolu.
Hadi dürüst olalım, senin ne karakterin kalmış ne itibarın. Buraya gelip de üst perdeden konuşmaya çalışman sadece bir ego tatmini. Ama unuttuğun şey şu: geçmişin izi, kullanıcı adı değiştirince silinmez. Arşivler unutmuyor, insanlar da unutmuyor.
Sen unutsan bile, hatırlayanlar illa ki olacaktır.
TR Panel'de paylaştığım ekran görüntüsüne gelince... O görüntü seni neden bu kadar rahatsız etti, bir düşün istersen :kahkaha: . Çünkü orada yazanlar seni ya da yakınındakileri bir şekilde yansıtıyor olabilir mi? Bilemem. Ama senin bu kadar sinirlenmen, boşuna değil. Demek ki o görüntü, canının yandığı bir yere dokunmuş.
Sonuç olarak, senin gibi profiller platformun görsel kalabalığı olmaktan öteye geçemedi. Ne üretmişsin, ne yönetmişsin, ne de adam akıllı bir iz bırakmışsın. Sadece laf, sadece yalan, sadece poz... Üzgünüm ama burası artık o yalanların alıcısı olan eski platform değil. Burada herkes gerçeği biliyor. Lafla peynir gemisi yürümez, sahte kimlikle geçmiş temizlenmez.