GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[RAGE:MP] Endpoint Üzerinden Discord Bağdaştırma

Başlatan Krips Je, 10 Haziran 2025, 12:59:32

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Krips Je

Merhaba, ben Krips.

RAGE:MP sunucum için geliştirdiğim basit ama işlevsel bir sistemi paylaşmak istedim. Bu sistem oyun tarafında C# kullanılarak yazılmış bir HTTP endpoint ile çalışıyor ve Discord tarafında ise Node.js (JavaScript) ile geliştirilmiş bir botla entegre oluyor.

Amaç oyun içi verilerin Discorda aktarılması veya Discord üzerinden belirli komutların oyun tarafına iletilmesini sağlamak. Örneğin oyuncu oyuna girdiğinde Discord kanalına bildirim düşmesi ya da Discordda yetkili bir kişinin belirli bir komutla oyun içi bir işlemi tetiklemesi gibi senaryolarda kullanılabiliyor.

Sistem oldukça sade tutuldu ekstra framework veya karmaşık yapılandırmalar yok sadece temel kütüphanelerle yazıldı ve hızlıca kurulup kullanılabilir hale geliyor. Kodlar geliştirilmeye açık bir yapıda yazıldı yani istenirse güvenlik kontrolü token doğrulama veya loglama gibi eklemelerle daha sağlam bir hale getirilebilir.

Kullanmak isteyenler için hem C# tarafındaki endpoint kodlarını hem de Discord botuna ait JavaScript kodlarını hazırladım. Aşağıda linkleri paylaştım. Geri bildirim bırakmak isteyen olursa veya sistemle ilgili takıldığı bir yer olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. İyi kullanımlar  :oku2:

Serverside taraflı kod (Csharp)
Discord Botu HTTP Çağırısı için (Javascript)

"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

SertugJust

yapmış gene adamın dibi ama bunun js versiyonu gelirse paketime eklemek isterim :)

xd

Feovac

Türkiye'nin En Büyük Mobil/PC Discord Topluluğu

Krips Je

Alıntı yapılan: mortale - 11 Haziran 2025, 10:40:09
https://wiki.rage.mp/wiki/Discord::requestOAuth2

Tekrardan aramıza hoşgeldin öncelikle mortale, 3 sene sonra seni görmek güzel oldu. Benim bu projede tercih ettiğim yöntem, daha çok sunucu taraflı bildirim sistemi kurmak üzerineydi. Yani oyuncunun istemcide herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan, sunucuda belirli olaylara bağlı olarak Discord tarafına bilgi akışı sağlanıyor. Bu, örneğin oyuncu oyuna girdiğinde Discord kanalına otomatik mesaj gitmesi gibi senaryolarda hızlı ve doğrudan çözüm sunuyor yapacak olanlar için.

Senin illetiğin Discord::requestOAuth2 çözümü ise daha çok istemci tarafında, oyuncunun kendi hesabıyla etkileşime geçmesi gereken durumlarda mantıklı. Ancak bu sistemde, kullanıcıdan OAuth2 doğrulaması alındığı için, kullanıcı etkileşimi gerektiriyor ve istemci tarafında kontrol sağlamak gerekiyor. Benim amacım, bu tip etkileşimlere gerek kalmadan, sadece sunucu üzerindeki tetikleyicilerle çalışan yalın ve kullanımı kolay bir yapı kurmaktı. Özellikle oyuncu kimliği yerine sunucu olaylarına dayalı bir entegrasyon hedefledim.

Tekrar teşekkürler :)

"Kodunu yaz, gerisini compiler düşünsün." - Meçhul Yazılımcı

mortale

Alıntı yapılan: Krips Je - 11 Haziran 2025, 11:03:05
Alıntı yapılan: mortale - 11 Haziran 2025, 10:40:09
https://wiki.rage.mp/wiki/Discord::requestOAuth2

Tekrardan aramıza hoşgeldin öncelikle mortale, 3 sene sonra seni görmek güzel oldu. Benim bu projede tercih ettiğim yöntem, daha çok sunucu taraflı bildirim sistemi kurmak üzerineydi. Yani oyuncunun istemcide herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan, sunucuda belirli olaylara bağlı olarak Discord tarafına bilgi akışı sağlanıyor. Bu, örneğin oyuncu oyuna girdiğinde Discord kanalına otomatik mesaj gitmesi gibi senaryolarda hızlı ve doğrudan çözüm sunuyor yapacak olanlar için.

Senin illetiğin Discord::requestOAuth2 çözümü ise daha çok istemci tarafında, oyuncunun kendi hesabıyla etkileşime geçmesi gereken durumlarda mantıklı. Ancak bu sistemde, kullanıcıdan OAuth2 doğrulaması alındığı için, kullanıcı etkileşimi gerektiriyor ve istemci tarafında kontrol sağlamak gerekiyor. Benim amacım, bu tip etkileşimlere gerek kalmadan, sadece sunucu üzerindeki tetikleyicilerle çalışan yalın ve kullanımı kolay bir yapı kurmaktı. Özellikle oyuncu kimliği yerine sunucu olaylarına dayalı bir entegrasyon hedefledim.

Tekrar teşekkürler :)

Teşekkürler, hoş buldum. İhtiyacınız buysa güzel karşılamışsınız, elinize sağlık. Yarın bir gün herhangi birisi Discord authentication yapma ihtiyacı hissederse ve buraya uğrarsa en azından tarihte not olarak dursun diye yazdım:)