GTAMulti.com - Türkiye'nin Türkçe GTA Sitesi

[VICE ROLEPLAY] Sunucu Aktif

Başlatan akaRetro, 23 Şubat 2018, 23:57:32

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Armen

Alıntı yapılan: Viality - 14 Temmuz 2018, 11:22:11

Ya beyler, bir şey söylemeyeyim diyorum ama çok bekliyorsunuz. Sunucu sahipleri bile Breeze'de kendimizi tanıtın alanı açtıysa daha ne bekleyeceksiniz?

Sunucu sahipleri kim ?

Adobe Illustrator - Adobe PhotoShop CS6 - GFX Pack
Designer - Logo Designer - Graphic Editor - Index Designer

GodOfArmen#0437

Xobho

Uygun zamanı kolluyorlar , hele şu karmaşıklık bir dinsin.

ble12

açılacağını sanmıyorum milleti oyaladığınız kadar oyaladınız. yaz bitti yaz.

taliskaan

Kaç aydır bekliyoruz konuda ne güncelleme var ne birsey ..açılmaz sunucu sahiplerinin breeze de olduğunu görünce ümidi kesin bence

imza elle atılır

NikolaiS

Farklı bir şeyler geliyor diye sevindiğim lakin bir açıklama için bile. "Gelecek, gelecek uzun sürüyor yav map felan zor işler" demesi üzücü.
Bu kadar uzun süre açık tutmak yerine, her şey hazırken bir veya bilemedin iki ay öncesinden açmak daha mantıklı.
Başarılar diyecek bir şey göremiyorum, umarım işleri yoluna koyarsınız.

Vice Roleplay

Açıklama yapamadığımız için üzgün olduğumu belirtmekle başlayalım, en büyük talihsizlik elbette uzun zaman geçmesi oldu. Ama  zaman geçebileceğini öngördüğümüzden, yaz döneminde çeşitli işler, staj ve tatil dönemleri denk geleceğinden dolayı bu işe hiç girmedik. Yani Şubat ayı gelmeden ekipten çıkardığımız bazı kişiler/pawn coderların yanlışlarına göz yumsak Vice Roleplay 2018 Şubatında aktif olabilirdi. Ama bir ay geçmeden mevcut açılıp kapanan sunucular gibi kapanmış olurdu. Bu yüzden bunu tercih etmedik.

Aynı şekilde bir ay önce de eksik de olsa bu sefer kendi içimize sinerek, tamamen kendi kurucu kadromuzun hazırladığı şekilde sunucuyu başlatabilirdik. Ama başta kurucu adminler olmak üzere çoğu şey pasif kalırdı ve böylesine bir proje/sunucu hazırlayıp haftada 1-2 saat girmek/ilgilenmemek bizi üzerdi.

Bunun yanı sıra Manifesto(bu yazıyı yazan kişi) adına çeşitli platformlarda, hatta bu konuda yazdığı şekilde BR-RP'de üyelik açmış, kendini tanıtmış gibi şeyler tamamen yalan. BR- Vendetta gibi sunucularda oynadım, BR'de üyeliğime son giriş tarihim 2014-15 yıllarıdır. Yani her forumda gördüğünüz Manifesto nickine inanmamanız/yazdıklarına aldırış etmemeniz gerekiyor. Aynı şekilde ramazanda bol bol rol yapacaksınız söylemlerimiz olmadı, belki oyuncular kendileri yazmıştır-ki bu konuda öyle olmuş- ama en önem verdiğimiz şey bunun tam tersi hiçbir beklenti yaratmamak/net tarih vermemek oldu.

Yaklaşık üç aydır boş kaldığım tüm zamanlarda Vice'la ve pawnoyla uğraşıyorum olabildiğince. O kadar dalmışız ve kendi işlerize yoğunlaşmışız ki bu gece üst yönetimle(Rosato-Omerta-Elien-Manifesto) yaptığımız toplantı sonrası buradaki ve youtube'daki yorumları fark edebildik ve cevap veriyoruz.

Yani Vice Roleplay'ın bile " başka sunucuda oynuyormuş daha hayır gelmez" yorumlarına günler sonra görüp cevap verebilen insanların gerçekten başka sunucuda kendi tanıtımını açmasını beklemek komik olurdu.

Daha önce de söylediğimiz gibi, içimize sinecek şekilde Vice Roleplay'i ve mapini hazırladık. B planı oluşturduk(mapte sorunlar olabilir diyerek) ve geriye sadece kendi işlerimizi bitirip, kendi kişisel hazırlıklarımızı yapıp start vermek kaldı. Bu da aylar öncesinde belirttiğimiz gibi Kapalı Beta süreciyle başlayacak. Yeni bir trailer videosu-açılış tarihi- aynı zamanda forum açılışıyla birlikte gelecek.

Uzun süre beklettiğimiz için üzgünüz ama aylardır üstünde durduğumuz ve altına kendi imzamızı attığımız bir projeden başta biz bu kadar kolay vazgeçmeyiz, artık sadece boş vakit bekliyoruz.
Son düzenlenme: 21 Temmuz 2018, 13:07:18 Vice Roleplay
in the night
no control

lacosapalm

Omerta'mı NewStart RPG,  Gtatürk RPG  :uzgun: Adamsınız, tam gaz devam.

- S O N

Neon

Bir anda parladı ve söndü.
Değişik konsept deniyorlar fakat plan tamamen belirli bir grubun üzerine kurulmuş.  Rol yapanların bağımsızlığı kısıtlanmış. Topluluğun çoğunu kendi adminleri oluşturuyor. Yönetim içi kavgalar kaçınılmaz. Orijinal fikir fakat uzun vadede oyuncuyu sıkar.
Kurucularını tanırım iyi rolcülerdir fakat sanki sunucu kendi oyun alanlarıymış gibi görünüyor.

Vice Roleplay

Alıntı yapılan: Neon - 20 Temmuz 2018, 15:40:14

Bir anda parladı ve söndü.
Değişik konsept deniyorlar fakat plan tamamen belirli bir grubun üzerine kurulmuş.  Rol yapanların bağımsızlığı kısıtlanmış. Topluluğun çoğunu kendi adminleri oluşturuyor. Yönetim içi kavgalar kaçınılmaz. Orijinal fikir fakat uzun vadede oyuncuyu sıkar.
Kurucularını tanırım iyi rolcülerdir fakat sanki sunucu kendi oyun alanlarıymış gibi görünüyor.

Yukarı da açıklandığı gibi yönetim içi kavgalar, çeşitli sürtüşmeler vb. olmaması için Ocak ayında hazır olan mod/panel ile sunucu açılışını yapmadık ve bazı kişilerle yolları ayırdık.

Yani geldiğimiz noktada yönetim ekibinde kavga olmayacak. Çünkü 10 yıldan beri birbirini tanıyan, 2009 yılında Knight & metin2 sunucuları kuran, ondan bir yıl sonra Gtaturk RPG(gtaturk'ün resmi sunucusu)nun yönetim kadrosunu oluşturan yöneticiler bir arada. Yabancı birisiyse yok. Varsa da yönetimde yetkili olamıyor politikalarımız gereği. Sadece ufak tefek yardımlar yaparak yönetimde alt kademe başlıyor.

Bu yanıtı verdikten sonra, sunucuyu tamamen kendi oyun alanımız olarak görüyoruz çünkü yılların verdiği hem roleplayerlık hem de yönetimsel bazı tecrübeler var. Biz Vice adında bir sunucu yaratıyoruz, bize göre doğru olan politikalar, kurallar ve işleyiş sunuyoruz. Yapılabilecek en iyi şeyleri de bugüne kadar gördüğümüz tecrübelerden seçip karar veriyoruz haliyle. Kurucusu olduğumuz sunucunun bizim oyun alanımız, bizim fikirlerimiz, bizim isteklerimiz doğrultusunda gerçekleşmemesini beklemek zaten biraz komik durum. Elbette biz açıyorsak bizim istediğimiz konseptte bir sunucu olmalı :)

Son olarak da oyuncular istediği rolü yapmakta özgür. Rüşvet yiyen dedektif, polis memuru da olabilirler, özel dedektif bürolarına da girebilirler, şehri yöneten mafyaya takeover da deneyebilirler, kaçakçılık yapan motor kulübü, sokak çetesi, Diaz'ın bilinen malikanesini ele geçirmeye çalışan bir suç örgütü de kurabilirler. Yani kimsenin önünde bir sınır yok. Tam tersi, üst düzey yönetim ekibinin belirlediği işleyiş doğrultusunda neredeyse tüm kritik birliklerin yarısı oyuncuların yönetiminde olacak ve bu yıllardır tanıdığımız isimler değil, Vice'da zaman geçiren ve emek veren insanlardan oluşacak.

Eleştiriler için de teşekkürler.

in the night
no control

Poine

Wonka

Pawno'yu Türkiye'ye getiren adam var ekibinizin başında. Bu kadar fazla bekletmeyin bizi yahu!  :) Şaka bir yana, keşke yaş ilerlemesine rağmen bu gibi şeylere ayırabilecek yeterince vaktimiz de olsa ama olmuyor tabii ki. Omerta ve Elien'i tekrar yeni bir projeye başlarken görmek sevindirici. O eski 99 ruhunu getirmeleri dileğiyle. 

Vice Roleplay

Tüm yorumlara teşekkürler.

Alıntı yapılan: Wonka - 24 Temmuz 2018, 12:03:20

Pawno'yu Türkiye'ye getiren adam var ekibinizin başında. Bu kadar fazla bekletmeyin bizi yahu!  :) Şaka bir yana, keşke yaş ilerlemesine rağmen bu gibi şeylere ayırabilecek yeterince vaktimiz de olsa ama olmuyor tabii ki. Omerta ve Elien'i tekrar yeni bir projeye başlarken görmek sevindirici. O eski 99 ruhunu getirmeleri dileğiyle.

Durum tam olarak bu. Türkiye'de genel olarak ilklere imza atmış kurucu ekibi bulunuyor fakat bir yandan biraz doymuşluk(ki bunu Vice City konsepti ve mapiyle attık) bir yandan da ilerleyen yaşla birlikte ilgilenilmesi gereken bir aile, iş, okul ve özel hayat yerini alıyor. Keşke sabah akşam bilgisayara vakit ayırabilen insanlar olsaydık. Yine de planlarımızı yaptık ve bir ay içinde tamamen boşa çıkmış oluyoruz, Vice projesi start verecek.

Bunun dışında, günlerin de yaklaşmaya başlamasıyla birlikte işlevini sunucu içinde belirttiğimiz bir Discord Sunucusu aktif ettik.

https://discord.gg/rKrVm5r

Şimdilik sadece duyuru ve toplanma alanı. İlerleyen günlerde-özellikle de beta başlarken testerlar ile- aktif bir şekilde kullanılacak.

in the night
no control

MistaGreen

Alıntı yapılan: Vice Roleplay - 24 Temmuz 2018, 12:06:48

Tüm yorumlara teşekkürler.

Alıntı yapılan: Wonka - 24 Temmuz 2018, 12:03:20

Durum tam olarak bu. Türkiye'de genel olarak ilklere imza atmış kurucu ekibi bulunuyor fakat bir yandan biraz doymuşluk(ki bunu Vice City konsepti ve mapiyle attık) bir yandan da ilerleyen yaşla birlikte ilgilenilmesi gereken bir aile, iş, okul ve özel hayat yerini alıyor. Keşke sabah akşam bilgisayara vakit ayırabilen insanlar olsaydık. Yine de planlarımızı yaptık ve bir ay içinde tamamen boşa çıkmış oluyoruz, Vice projesi start verecek.

Bunun dışında, günlerin de yaklaşmaya başlamasıyla birlikte işlevini sunucu içinde belirttiğimiz bir Discord Sunucusu aktif ettik.

https://discord.gg/rKrVm5r

Şimdilik sadece duyuru ve toplanma alanı. İlerleyen günlerde-özellikle de beta başlarken testerlar ile- aktif bir şekilde kullanılacak.

Allahım neler görüyorum sanırım üniversiteyi de kazanıcam.

plus

Farklı bir konsept olmuş, yönetim ekibi sağlam. Yaptığınız işin hakkını veriyorsunuz. Umarım bu konseptte başarılı olursunuz, destekliyorum.

bullythecutie

Beklediğinize kesinlikle değecek bir sunucu. Kesinlikle oynanır, fakat bazı akıllı arkadaşlar /bu ne ya aylardır bekletiyorlar bir şey olmaz bu sunucudan/ mantığında, şiddetle tavsiye ediyorum.